چگونه گواهی مالیات بر ارث بگیریم ؟

چگونه گواهی مالیات بر ارث بگیریم
چگونه گواهی مالیات بر ارث بگیریم
چگونه گواهی مالیات بر ارث بگیریم

اگر دنبال پرداخت مالیات بر ارث هستید و سردرگم در این کار می توانید با مطالعه این نوشتار به آگاهی های لازم و کافی دست پیدا کنید. در واقع ما بصورت ساده ، تمام مراحل و مدارک مورد نیاز برای اخذ گواهی مالیات بر ارث را برایتان بصورت کامل توضیح می دهیم .

تمام مراحل اداری به صورت گام به گام برای گرفتن گواهی مالیات بر ارث

مرحله اول: اولین گام دریافت گواهی انحصار وراثت می‌باشد.

گواهی حصر وراثت در واقع یک مدرک قانونی است که در آن وراث متوفی و سهم الارث هر یک از آن‌ها به صورت رسمی تعیین می‌گردد. برای دریافت گواهی انحصار وراثت، وراث باید به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند. فرم مخصوصی را تکمیل نموده (که به امضای 3 شاهد نیاز دارد) تا دفترخانه فرم مذکور را برای آن‌ها گواهی نماید. پس از آن باید به همراه مدارک شناسایی و فرم گواهی شده به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنند تا در نهایت گواهی حصر وراثت برای آن‌ها صادر شود. انجام این مرحله در شرایط عادی حدوداً 2 ماه زمان می‌برد.

چگونه مالیات بر ارث را کاهش دهیم

مرحله دوم: پرداخت مالیات

پس از دریافت گواهی انحصار وراثت، وراث باید به اداره امور مالیاتی مراجعه نموده و مالیات را پرداخت کنند. سپس اداره مالیات به آن‌ها برگه‌ای تحت عنوان مفاصاحساب مالیات بر ارث تحویل می‌دهد. طی نمودن این مرحله حدود یک یا 2 ماه زمان می‌برد.

مرحله سوم: دریافت سند تک برگی

هنوز کار به اتمام نرسیده است. تا اینجا مالیات بر ارث اموال پرداخت شده اما سند تک برگی به نام وراث صادر نشده است. تا زمانی که سند تک برگی به نام وراث صادر نشده باشد طبیعتاً امکان فروش اموال را نخواهند داشت. به همین دلیل وراث باید مجدداً به دفتر اسناد رسمی مراجعه نمایند. گواهی حصر وراثت و مفاصاحساب مالیات بر ارث را به دفترخانه تحویل دهند. دفترخانه این مدارک را به اداره ثبت پست می‌کند تا سند تک برگی به نام وراث صادر شود. در نهایت حدود 2 ماه بعد، سند تک برگی به نشانی محل سکونت وراث پست می‌گردد.

بیشتر بدانید >> >>  انحصار وراثت جنین

مدارک مورد نیاز برای گواهی مالیات بر ارث

مدارکی که باید برای مراجعه به اداره مالیات آماده کنید

  • اظهارنامه مالیات بر ارث
  • رونوشت یا تصویر گواهی شده اسناد مطالبات و بدهی‌های متوفی
  • رونوشت یا تصویر گواهی شده همه اوراقی که اثبات کننده حق مالکیت متوفی نسبت به اموال و حقوق مالی است.
  • رونوشت یا تصویر گواهی شده وکالت نامه یا قیم نامه (در صورت وجود وکیل یا قیم)
  • رونوشت یا تصویر گواهی شده آخرین وصیت نامه متوفی (اگر وصیت نامه‌ای وجود دارد)
  • رونوشت یا تصویر گواهی فوت از مراجع ذی ربط

تذکر مهم: اداره امور مالیاتی صلاحیت دار در مورد ارث، اداره‌ای است که آخرین اقامتگاه قانونی متوفی در محدوده آن واقع بوده است. چنانچه وراث در ایران مقیم نبوده، اداره امور مالیاتی مربوطه در تهران خواهد بود.

نوشتار ” چگونه گواهی مالیات بر ارث بگیریم” که مطالعه کردید از مجموعه مقالات مالیات بر ارث وب سایت مشاوران مالیاتی امداد تکس می باشد که امیدوارم برایتان مفید باشد .

برخی سوالات شما

مشمول قانون جدید هستم یا قانون قدیم؟

در سال 1395 قوانین مالیاتی مربوط به ارث دچار تحولات عمده‌ای شد. در قانون جدید نرخ‌ها در بسیاری از موارد تعدیل شد و کاهش یافت. در مواردی که تاریخ فوت مربوط به سال 1394 به ماقبل باشد، وراث مشمول قانون قدیم می‌شوند. همچنین اگر تاریخ فوت سال 1395 یا بعد از آن باشد، مالیات وراث مطابق نرخ‌ها و قوانین جدید خواهد شد.

مالیات مشمولین قانون قدیم چقدر است؟

برای ماترک با ارزش 50 میلیون تومان به بالا نرخ مالیات به شرح زیر است:
اگر وراث پدر، مادر، زن، شوهر، فرزند و نوه باشند، نرخ مالیات 35% کل ارزش ماترک می‌باشد. اگر پدربزرگ، مادربزرگ، برادر، خواهر و یا فرزندان آن‌ها باشند، مالیات متعلقه 45% است. چنانچه وراث عمو، عمه، دایی، خاله و یا فرزندان آن‌ها باشند، مالیات مربوطه 65% خواهد شد.

بیشتر بدانید >> >>  مالیات بر ارث در صلح عمری
مالیات بر ارث چقدر است؟

در قانون جدید، موجودی حساب بانکی 3%، ملک مسکونی 7.5% ارزش معاملاتی، مغازه 3% ارزش روز، خودرو 2%، ملک اداری 3%، سهام بورسی 0.75%، سهام غیر بورسی 6%، باغ و زمین 7.5% ارزش معاملاتی، انواع اوراق مشارکت 3%، حق امتیاز 10% و سایر اموال نیز 10% می‌باشد.

مالیات بر ارث پرداخت نکنم چی میشه؟

فروش یا انتقال ماترک متوفی قبل از پرداخت مالیات امکان پذیر نیست. پس از فوت، هنوز سند اموال منقول و غیر منقول به نام شخص متوفی است. بنابراین طبیعی است که وراث مادامی که سند تک برگی اموال را به نام خود نکرده باشند، امکان فروش آن را نخواهند داشت. برای صدور سند به نام وراث، پرداخت مالیات و دریافت مفاصاحساب مالیات بر ارث الزامیست.

5 دیدگاه برای “چگونه گواهی مالیات بر ارث بگیریم ؟

  1. ناشناس گفته:

    سلام وقت بخیر هیئت حل اختلاف دادخواست حصر وراثت نا محدود داده ام ولی از آنجا که در همان شعبه قبلا حصر وراثت محدود گرفته ام و کپی آن پیوست پرونده است و سایر مستندات نیز ارائه شده اما هیئت حل اختلاف از من گواهی مالیات بر ارث می خواهد به اضافه استشهادیه شهود که گواهی مالیات بر ارث را زمانی اداره مالیات صادر می کنند که شما حصر وراثت نامحدود گرفته باشید و آنرا به اداره دارایی ارائه دهید و استشهادیه شهود مجدد می خواهند که در پرونده قبل بوده و کپی آن نیز ارائه شده ولی می گویند چون پرونده متعلق به 9 سال پیش بوده امحاء گردیده و مجدد باید اخذ گردد به نظر شما من چگونه میتوانم اقدام نمایم در ضمن می گویند پروسه ارائه نقص مدارک ده روز است و بعد از آن باید مجدد درخواست بدهید.

  2. پیام گفته:

    سلام خدمت شما
    بنده پدرم فوت کرده. ما گواهی انحضار وراثت رو دریافت کردیم و تمام پرونده های اداره مالیات رو هم تکمیل کردیم. پدر من یک آپارتمان و یک مغازه و یک زمین و مقداری پول در بانک داره. حالا اداره مالیات میگه مالیات همه این اموال رو اول باید بدی تا بعد بتونی هرکدوم رو خواستی آزاد کنی برای فروش. آیا راهی نیست که ما مثلا مالیات مغازه رو فقط بدیم و فعلا هم فقط مغازه رو بفروشیم؟
    همچنین اداره مالیات گفته فقط 8 روز فرصت دارین مالیات رو پرداخت کنید وگرنه جریمه میخورین؟ این روال درسته؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *